Tisk

Kuřecí prsní šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0696
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
339 01, Klatovy
c
Definice balení
EAN kód2983660029612
Typ balenínejedlé střevo
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
kuřecí prsa95 %
voda
jedlá sůl
dextróza
aroma
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
394 kJ / 100g
94.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.7 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji: výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Chuť a vůně je jemná, typická pro kuřecí šunku. Přiměřeně slaná.

Konzistence

V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, balení
Skladování při teplotě 1-5 C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.12.2017 09:09:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.12.2017 09:09:42
Procesní stav
Procesní stavSchválený