Tisk

Kuřecí prsní šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0068
Číslo výrobku2016-08-01-0068/0696
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
339 01, Klatovy
Česká republika
Definice balení
EAN kód2983660029612
Typ balenínejedlé střevo
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
kuřecí maso z prsou95 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
394 kJ / 100g
94.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.7 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji: výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Chuť a vůně je jemná, typická pro kuřecí šunku. Přiměřeně slaná.

Konzistence

V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, balení
Skladování při teplotě 1-5 C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.08.2020 18:34:46
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.08.2020 18:34:46
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g