Tisk

Kuřecí maso ve vlastní šťávě

NázevHodnota
Cechovní normaMasové konzervy
Číslo cechovní normy2016-03-21-0118
Číslo výrobku2016-03-21-0118/1793
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044446839
Typ balenísklo
Velikost balení300 g
Obrázky
KuřecíMasoVvą300gREK
Složení
kuřecí maso80
vepřové kůže8
pitná voda
sušená zelenina: mrkev
sušená cibule
sušený pastiňák
sušený celer
petrželová nať
česnek sušený
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
bramborový škrob
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 575: Glukono-delta-lakton (Regulátor kyselosti, kypřící látka)
E 621: Glutamát sodný (Látka zvýrazňující chuť a vůni)
E 635: Ribonukleotidy, sodné soli (Látka zvýrazňující chuť a vůni)
Alergeny
9Celer - Celer a výrobky z něj
Energetická hodnota výrobku
663 kJ / 100g
158.35 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.4 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny17.2 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Zcela nehomogenní dílo s převahou větších kusů zrněného kuřecího masa v přiměřeně tuhém aspiku, krytá přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po drůbežím mase a použitém koření. Bez cizích pachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po drůbežím mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnaté.

Nadstandardní parametry

Nižší obsah tuku max. 15%

bez fosfátů

vysoký obsah masa – min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici – etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah soli max. 2,5%

obsah tuku max. 15%

Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek – konzerva).

Uživatel
Vytvořeno03.07.2019 08:18:10
VytvořilEva Doubková
Změněno03.07.2019 08:18:10
Procesní stav
Procesní stavSmazaný