Tisk

Krůta chlazená s droby

NázevHodnota
Cechovní normaJatečně upravená těla drůbeže – české chlazené kuře, díly
Číslo cechovní normy2016-10-21-0167
Číslo výrobku2016-10-21-0167/1452
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso
Charakteristika výrobku
 

Krůta s droby, chlazená, balená

 

 

 

Předkladatel
Společnost Zemědělská a.s. Vysočina
Dřevíkov 58
53901, Vysočina
c
Definice balení
Typ baleníKrůta 8-11 kg, Krocan 14-18 kg
Velikost balení14 kg
Složení
krůta, krocan s droby100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled bez viditelných skvrn krve, s výjimkou skvrn malých a nenápadných, barva typická pro kuřecí maso

Vůně a chuť

chuť: typická pro kuře, vůně bez cizího zápachu

Konzistence

Čerstvá drůbež nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení

Nadstandardní parametry

Chlazeno vzduchem, chov v hospodářství, které je registrováno v ústřední evidenci zvířat.

Technologický postup

Drůbež je navěšena na háky v místnosti porážky, omráčena, usmrcena a vykrvena. Dále je v pařičce napařena, ve škubačce oškubána. Znovu navěšena na háky a v místnosti kuchání je vykuchána, omyta a na vozíku převezena do chladícího boxu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.03.2019 10:09:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.03.2019 10:09:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný