Tisk
Krůta chlazená s droby
Název | Hodnota | |
---|---|---|
Cechovní norma | Jatečně upravená těla drůbeže – krůta porcovaná, díly | |
Číslo cechovní normy | 2019-06-17-0438 | |
Číslo výrobku | 2019-06-17-0438/1452 | |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso | |
Charakteristika výrobku |
| |
Předkladatel | ||
Společnost | Zemědělská a.s. Vysočina Dřevíkov 58 53901, Vysočina Česká republika | |
Definice balení | ||
Typ balení | Krůta 8-11 kg, Krocan 14-18 kg | |
Velikost balení | 14 kg | |
Složení | ||
krůta, krocan s droby | 100 % | |
Alergeny | ||
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | ||
Základní výživové hodnoty | ||
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | ||
Vzhled | vzhled bez viditelných skvrn krve, s výjimkou skvrn malých a nenápadných, barva typická pro krůtí maso | |
Vůně a chuť | chuť: typická pro krůtu, vůně bez cizího zápachu | |
Konzistence | Čerstvá drůbež nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení | |
Nadstandardní parametry | Chlazeno vzduchem, chov v hospodářství, které je registrováno v ústřední evidenci zvířat.
Krůta 8-11 kg, Krocan 14-18 kg. | |
Technologický postup | Drůbež je navěšena na háky v místnosti porážky, omráčena, usmrcena a vykrvena. Dále je v pařičce napařena, ve škubačce oškubána. Znovu navěšena na háky a v místnosti kuchání je vykuchána, omyta a na vozíku převezena do chladícího boxu. | |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | ||
Uživatel | ||
Vytvořeno | 20.06.2019 17:14:00 | |
Vytvořil | Dana Gabrovská | |
Změněno | 20.06.2019 17:14:00 | |
Změnil | Dana Gabrovská | |
Procesní stav | ||
Procesní stav | Schválený |