Tisk

Kunovského klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1133
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný. Vepřová klobása
podkovitého tvaru, zlatohnědé barvy, naplněná do přírodního vepřového střeva a zakončena špejlí.

Předkladatel
Společnost Řeznictví Kunovský s.r.o.
Bohuslávky 7
75131, Bohuslávky
Česká republika
Definice balení
EAN kód281497
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení1.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso71 %
hovězí maso11 %
jedlá sůl
koření (česnek, kmín, pepř)
vepřové střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
860 kJ / 100g
205.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.4 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.2 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled – suchý, pevný, plný tvar s mírně nerovným
povrchem. V nákroji výrobek s charakteristickou
nepravidelnou mozaikou hrubší masové složky a jemnější
spojky. Vše vzájemně spojeno úhledným způsobem, bez
dutinek.
Barva – povrchový vzhled po uzení do kaštanova

Vůně a chuť

Vůně a chuť – jemná, po mase a koření, nevtíravá po
uzení, typická pro použité suroviny, přiměřeně slaná.

Konzistence

přiměřeně pružná, soudržná, na s kusu
šťavnatá.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje SOM, zvýrazňovače chutí, lepek ani bílkovinné přísady,

Technologický postup

Speciálně se vytřídí zchlazené syrové vepřové maso.
Zchlazené maso se namele na kousky o velikosti 20mm.
Vypracuje se směs s přidaným kořením a solí. Směs se
poté rozmíchá s vodou o teplotě do 4st. C. Následně
namleté vepřové maso s tzv. lákem se vloží do míchačky.
Po promíchání se nechá odležet do druhého dne. Směs se
následně plní do vepřových přírodních střev o průměru
zhruba 3,2-3,6 cm, ručně se špejluje. Navěšené na
udírenské hůlky se vloží do udírny, kde se tepelně
opracuje, (Tepelné opracování – prohřátí, zasušení, zauzení,
vaření a dováření při teplotě 78 st. C do jádrové teploty
71st. C. A to nejméně po dubu 10 minut. Tepelně
opracovaný výrobek se následně prudce zchladí a
osprchuje pitnou vodou. Výrobek se udržuje v chlazeném
skladovém prostoru v teplotě do 5 st. C, následně se balí
do PE obalů a expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa min. 80%, obsah soli do 2,8%, obsah tuku do 15%.

Uživatel
Vytvořeno10.09.2018 08:57:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2018 08:57:44
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g