Tisk

Tlačenka speciál

NázevHodnota
Cechovní normaTlačenka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0337
Číslo výrobku2017-08-22-0337/1134
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný. Vařená zabíjačková
pochoutka s vysokým podílem vařeného vepřového masa.
Charakteristickým znakem výrobku na řezu je mozaika
tvořená velkými kusy vařené libové vepřové svaloviny,
doplněných ručně namletými kůžemi s podkožím a
navzájem spojených čirou rosolovitou hmotou vyvařenou
z vepřového masa a kolen. Tlačenka je dochucena
přírodním kořením a solí.

Předkladatel
Společnost Řeznictví Kunovský s.r.o.
Bohuslávky 7
75131, Bohuslávky
Česká republika
Definice balení
EAN kód285829
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení1.4 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso a vepřová kolena s kůží75 %
vývar z vepřových kolen22 %
jedlá sůl
směs koření (pepř, majoránka, česnek)
vepřové střívko
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
685 kJ / 100g
163.6 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.8 g/100g
Sacharidy1.8 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.9 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled – suchý, pevný, celistvý, hutný plátek výrobku, tvar
odpovídá použitému obalu.
Barva – odpovídající použitým surovinám a způsobu
zpracování.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – po vařeném mase a použité směsi koření,
jemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

přiměřeně pružná, soudržná, na skusu
vláčná

Nadstandardní parametry

Neobsahuje SOM, zvýrazňovače chutí, lepek ani bílkovinné přísady,

Technologický postup

Syrová vepřová kolena a maso jsou očištěna a důkladně
opakovaně omyta. Následně se uvařená kolena zbaví kostí,
oddělí svalovina od kůže s podkožím a měkkých částí. Kůže
jsou namleté na drobnější kousky, větší svaly se pouze
překrojí napůl, menší se nechají vcelku. Vše je pak
smícháno s vývarem z vepřových kolen, ochuceno kořením
a naplněno do umělých technologických obalů. Výrobek se
uvaří a následně zchladí. Uloží se v chlazeném skladu do 5
st. C a expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa min 65%, obsah soli do 2,2%, obsah tuku do 20%.

Uživatel
Vytvořeno10.09.2018 09:06:00
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2018 09:06:00
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g