Tisk

Krůtí maso ve vlastní šťávě

NázevHodnota
Cechovní normaMasové konzervy
Číslo cechovní normy2016-03-21-0118
Číslo výrobku2016-03-21-0118/1654
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594063296859
Typ balenísklo
Velikost balení300 g
Obrázky
KrùtíMasoVv¹300gREK
Složení
krůtí maso80
vepřové kůže8
pitná voda
glukózový sirup
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
bramborový škrob
E 407 - Karagenan
Extrakty koření
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 575 - Glukono-delta-lakton
E 621: Glutamát sodný (Látka zvýrazňující chuť a vůni)
E 635: Ribonukleotidy, sodné soli (Látka zvýrazňující chuť a vůni)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
665 kJ / 100g
158.82 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.3 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny17.1 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů masa barvy růžové. Aspik přiměřeně tuhý. Dílo kryté přiměřenou vrstvu tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po drůbežím mase a použitém koření. Bez cizích pachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po drůbežím mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnatá.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku – max. 15%

bez fosfátů

vysoký obsah masa – min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo, strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici – etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5%

obsah tuku max. 20%

Mikrobiologicky výrobek splňuje výrobek požadavky obchodní sterility (masný výrobek – konzerva).

 

Uživatel
Vytvořeno15.05.2019 19:02:05
VytvořilEva Doubková
Změněno15.05.2019 19:02:05
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný