Tisk

Uzená krůtí rolka

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1907
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Krůtí rolka vyráběná pouze z krůtího masa bez přídavku jiného druhu masa. Rolka je na povrchu zlatohnědé barvy, při nákroji masově růžová bez nedostatků nedokonalého proležení.
Krůtí rolka má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku.

Jednotlivé rolky (i nakrájené plátky) – pultový prodej ve vlastních prodejnách.
Nástřik 10% (pitná voda, jedlá sůl (konzervant: E250), zahušťovadla: E407, E1422, stabilizátory: E51, E450, maltodextrin, antioxidant: E301, extrakty koření).

Předkladatel
Společnost PROMINENT CZ s.r.o.
Brniště 4
471 29, Brniště
Česká republika
Definice balení
Typ balenípultový prodej ve vlastních prodejnách
Velikost balení1.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
krůtí stehno bez kosti a kůže90 %
nástřik10 %
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 450 - Difosforečnany
E 516: Síran vápenatý (Látka zlepšující mouku, sekvestrant, plnidlo)
E 1422: Acetylovaný škrobový adipát (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
462 kJ / 100g
110.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji – barva růžovo-červená, jednotlivé rolované plátky masa

Vůně a chuť

Chuť a vůně – příjemná a aromatická po použitých surovinách, příjemně slaná a kořeněná.

Konzistence

pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

Výrobek je bez glutamátu, SOM, vysoký obsah masa, nízký obsah tuku

Technologický postup

horní krůtí stehno bez kosti a kůže – nástřik – masírování – vložení do síťky – zavěšení na koš – tepelná úprava (min.70°C/10minut) – chlazení – svěšení – balení do beden – expedice (vlastní prodejny)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Hodnoty v hotovém výrobku:
Obsah tuku: 3,3 %;
Obsah bílkovin: 19 g;
Obsah soli: 2,4 %.

Uživatel
Vytvořeno20.09.2019 21:13:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.09.2019 21:13:32
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený