Tisk

Špek z udírny

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1721
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý  tepelně opracovaný.

Tepelně opracované maso.

 

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290358
Typ balenínebalené
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti90 %
voda
voda
jedlá sůl
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1343 kJ / 100g
320.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.7 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.05.2019 08:57:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.05.2019 08:57:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený