Tisk

Vysočina 1967

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/2222
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001783171
Typ baleníplastový obal, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1925 kJ / 100g
459.76 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy2.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování – velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.
Vůně – aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa (90 g vepřového a 43 g hovězího).

1. vysoký obsah masa
2. povinné zastoupení hovězího masa
3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.

Uživatel
Vytvořeno18.06.2020 14:26:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.06.2020 14:26:48
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený