Vysočina 1967
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vysočina |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0060 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0060/2222 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s. č. p. 10 588 56, Krahulčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594001783171 |
Typ balení | plastový obal, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 500 g |
Kalibrováno | Balení je kalibrováno. |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
hovězí maso | |
vepřové sádlo | |
jedlá sůl | |
koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1925 kJ / 100g | |
459.76 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 41.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 14.0 g/100g | Sacharidy | 2.0 g/100g | z toho cukry | -1.0 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 2.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování – velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: Chuť – výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. |
Konzistence | Konzistence: tužší, soudržná. |
Nadstandardní parametry | 100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa (90 g vepřového a 43 g hovězího). 1. vysoký obsah masa |
Technologický postup | Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | 100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 30.07.2020 12:14:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 30.07.2020 12:14:11 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |