Tisk

Vysočina 1967

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/2222
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001783171
Typ baleníplastový obal, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1925 kJ / 100g
459.76 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy2.0 g/100g
z toho cukry-1.0 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování – velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.
Vůně – aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa (90 g vepřového a 43 g hovězího).

1. vysoký obsah masa
2. povinné zastoupení hovězího masa
3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.

Uživatel
Vytvořeno30.07.2020 12:14:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.07.2020 12:14:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g