Tisk

KORBÁČIK 55 g

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr
Číslo cechovní normy2019-06-20-0439
Číslo výrobku2019-06-20-0439/1251
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

pařený sýr

Předkladatel
Společnost Simabelle s.r.o.
Mosty u Jablunkova 1074
739 98, Mosty u Jablunkova
c
Definice balení
EAN kód8595250104254
Typ baleníbaleno v ochranné atmosféře
Velikost balení55 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
sýr
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
955 kJ / 100g
228.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6 g/100g
Sacharidy1.7 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny27.4 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

zapletené copánky; barva mléčně bílá.

Vůně a chuť

Charakteristická pro pařené sýry, slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

 

Konzistence

Konzistence: pružná, nelámavá;  výrobky z pařeného sýru musí mít vláknitou strukturu.

 

 

Nadstandardní parametry

Sušina minimálně 45 %.
Tuk v sušině minimálně 30 %.
Vyrobeno z mléka, dle ČCN č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
nebo z polotovaru dle ČCN č.2015-12-22-0019 Sýr eidamského typu, který byl vyroben k tomuto účelu a neproběhl u něj proces zrání.

Technologický postup

a) pro případ, kdy je surovinou syrové kravské mléko:
přejímka syrového mléka, pasterace, standardizace tuku, předkysání (nepovinné), temperace na sýřící teplotu, přídavek mlékárenské kultury, zasýření, srážení, zpracování koagulátu, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení, v případě potřeby solení, závěrečná úprava tvaru, balení, případně balení do nálevu, skladování při 2- 8 °C, expedice.

b) pro případ, kdy je surovinou sýr eidamského typu:
mletí polotovaru, hnětení a paření, tvarování, chlazení a solení, závěrečná úprava tvaru, balení, skladování při 2- 8 °C, expedice.

polotovarem  je: Sýr eidamského typu“ , dle ČCN2015-12-22-0019, u kterého neproběhl proces zrání.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min 46 %.
Obsah tuku v sušině min 25 %.

Uživatel
Vytvořeno06.05.2019 14:48:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.05.2019 14:48:13
Procesní stav
Procesní stavSchválený