Tisk

Parenica uzená

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr uzený
Číslo cechovní normy2019-01-10-0414
Číslo výrobku2019-01-10-0414/1382
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

pařený sýr uzený; sýr – pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury.
Původ hlavní suroviny – ČR.

Předkladatel
Společnost NET PLASY, spol. s r.o.
U Mlékárny 1020
76861, Bystřice pod Hostýnem
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594009856864
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
mléko97.93 %
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
kouř z bukového dřeva
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1109 kJ / 100g
264.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry1.9 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení a značení: obal čistý, nepoškozený, úplné čitelné označení
Vzhled a barva: žlutohnědá na řezu krémová

Vůně a chuť

mléčná, s uzeným nádechem.

Konzistence

hladká, s vláknitou strukturou.

Nadstandardní parametry

Výrobek je vyráběn tradičním postupem.
Výroba je realizována s vysoký podílem ruční práce. Při výrobě se používají české suroviny.

Technologický postup

Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařičkou, kde získává typickou konzistenci a poté se horká sýřenina vkládá do stroje na výrobu sýrových pásků. Po vychlazení se pásky nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť pařeného sýru. Nasolené pásky se kalibrují na požadovanou hmotnost a ručně motají.Sýry se udí při teplotě cca 53-40°C, 60-90 min. Po vychlazení se balí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min.: 45 %,
Obsah tuku v sušině min.: 40%,
Listerie monocytogenes – negativní v 25g
Dle platné legislativ

Uživatel
Vytvořeno21.02.2019 15:34:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.02.2019 15:34:54
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený