Parenica natur
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pařený sýr |
Číslo cechovní normy | 2019-06-20-0439 |
Číslo výrobku | 2019-06-20-0439/2147 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající |
Charakteristika výrobku | pařený bílý sýr; sýr – pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury. |
Předkladatel | |
Společnost | NET PLASY, spol. s r.o. U Mlékárny 1020 76861, Bystřice pod Hostýnem Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594009857144 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Složení | |
mléko | 97.93 % |
jedlá sůl | |
mlékařské kultury | |
syřidlo | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1109 kJ / 100g | |
264.87 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 19 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10.5 g/100g | Sacharidy | 1.9 g/100g | z toho cukry | 1.9 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Balení a značení: obal čistý, nepoškozený, úplné čitelné označení |
Vůně a chuť | mléčná |
Konzistence | hladká, s vláknitou strukturou. |
Nadstandardní parametry | Výrobek je vyráběn tradičním postupem. Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařičkou, kde získává typickou konzistenci a poté se horká sýřenina vkládá do stroje na výrobu sýrových pásků. Po vychlazení se pásky nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť pařeného sýru. Nasolené pásky se kalibrují na požadovanou hmotnost a ručně motají. |
Technologický postup | Mléko se pasteruje (CCP) při teplotě 72-78 °C a chladí se na 28-36°C. Napouští se do výrobníku, kde se upravuje |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah sušiny min.: 45 %, |
Uživatel | |
Vytvořeno | 27.04.2020 07:47:58 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 27.04.2020 07:47:58 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |