Tisk

KORBÁČIK uzený 55 g

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr uzený
Číslo cechovní normy2019-01-10-0414
Číslo výrobku2019-01-10-0414/1381
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

pařený sýr uzený; sýr – pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury.

Předkladatel
Společnost Simabelle s.r.o.
Mosty u Jablunkova 1074
739 98, Mosty u Jablunkova
c
Definice balení
EAN kód8595250104278
Typ baleníbaleno v ochranné atmosféře
Velikost balení55 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
sýr
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
955 kJ / 100g
228.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6 g/100g
Sacharidy1.7 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny27.4 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

zapletené copánky; barva zlatavá, světle hnědá.

Vůně a chuť

chuť – výrazně typická pro pařený sýr, jemně zauzená;
vůně – výrazná vůně po uzení.

Konzistence

Konzistence: pružná, nelámavá;  výrobky z pařeného sýru musí mít vláknitou strukturu, musí jít z výrobku oddělovat tenké proužky, musí takzvaně provázkovat.

Nadstandardní parametry

Použitá surovina odpovídá pařenému sýru  dle ČCN.

Sýr musí projít procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, nesmí obsahovat kouřové aroma; obsah PAH:do 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a do 10,0 μg/kg pro sumau benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu.

 

 

Technologický postup

Sýry  se pokládají na nerezová síta a udí se na bukových štěpcích na bázi nedokonalého spalování dřeva. Uzené výrobky se balí v ochranné atmosféře nebo ve vakuu do k tomu určené folie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min 46 %.
Obsah tuku v sušině min 25 %.

Uživatel
Vytvořeno08.04.2019 15:28:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.04.2019 15:28:32
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený