Tisk

KORBÁČIK 50 g

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr
Číslo cechovní normy2019-06-20-0439
Číslo výrobku2019-06-20-0439/1252
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

pařený sýr

Předkladatel
Společnost Simabelle s.r.o.
Mosty u Jablunkova 1074
739 98, Mosty u Jablunkova
c
Definice balení
EAN kód8595250102564
Typ baleníbaleno v ochranné atmosféře
Velikost balení50 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
sýr
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
955 kJ / 100g
228.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6 g/100g
Sacharidy1.7 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny27.4 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

zapletené copánky; barva mléčně bílá.

Vůně a chuť

Charakteristická pro pařené sýry, slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

 
slaný, nakyslý, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Konzistence: pružná, nelámavá;  výrobky z pařeného sýru musí mít vláknitou strukturu.

 

 

Nadstandardní parametry

Sušina minimálně 45 %.
V případě balení do nálevu sušina minimálně 32%“.
Tuk v sušině minimálně 30 %.
Vyrobeno z mléka, dle ČCN č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
nebo z polotovaru dle ČCN č.2015-12-22-0019 Sýr eidamského typu, který byl vyroben k tomuto účelu a neproběhl u něj proces zrání.

Technologický postup

a) pro případ, kdy je surovinou syrové kravské mléko:
přejímka syrového mléka, pasterace, standardizace tuku, předkysání (nepovinné), temperace na sýřící teplotu, přídavek mlékárenské kultury, zasýření, srážení, zpracování koagulátu, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení, v případě potřeby solení, závěrečná úprava tvaru, balení, případně balení do nálevu, skladování při 2- 8 °C, expedice.

b) pro případ, kdy je surovinou sýr eidamského typu:
mletí polotovaru, hnětení a paření, tvarování, chlazení a solení, závěrečná úprava tvaru, balení, skladování při 2- 8 °C, expedice.

c) v případě sýru s nálevem – balení do nálevu

polotovarem  je: Sýr eidamského typu“ , dle ČCN2015-12-22-0019, u kterého neproběhl proces zrání.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min 46 %.
Obsah tuku v sušině min 25 %.

Uživatel
Vytvořeno06.05.2019 14:47:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.05.2019 14:47:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg