Tisk

Paštika selská

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/1596
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek.

OBAL NENÍ JEDLÝ (Přírodní hovězí střevo a vosk).

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164905728
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřové maso53 %
vepřové droby - játra29 %
syrové sádlo10 %
pitná voda5 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření
bylinky
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 451 - Trifosforečnany
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1313 kJ / 100g
313.59 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu je znatelná hrubě zrněná struktura masové paštiky, barva světlehnědá po vařeném mase a játrech, s viditelnými částicemi použitého koření a bylinek. N Tvar je oválný.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících  složkách, vařeném mase a použitém koření. Vůně příjemná po vařeném mase.

Konzistence

áplň je kompaktní, roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, uvařené maso a droby se nařežou na požadovanou hrubost, míchání, plnění do hovězích střev, tepelné opracování, uzení, chlazení, povrchová úprava voskem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,2 %.

Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 13:18:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 13:18:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg