Tisk

Kmotrovky uherákové 100g OA

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1282
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 180 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007480573
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso %
jedlá sůl
koření
dextróza
aroma
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2119 kJ / 100g
506.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy3.9 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny28 g/100g
Sůl4.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý.
Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná.
Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.

Konzistence

Konzistence pružná až pevná.
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. uzavření do jedlého alginátového obalu
4. zrání a sušení
5. chlazení
6. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:44,98 g/100g;

obsah ČSB: 21,08 %;
poměrový parametr obsah tuku/obsah ČS: 2,13

Uživatel
Vytvořeno23.01.2019 11:34:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.01.2019 11:34:53
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený