Tisk

Kmotrovky hovězí 100g OA

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1285
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 180 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007481563
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso %
jedlá sůl
koření
dextróza
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1722 kJ / 100g
411.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy4.9 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny34 g/100g
Sůl5.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy červenohnědé.

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy sytě červené, bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, kořeněná, převažující složkou je pepř.
Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření

Konzistence

Konzistence pružná až pevná.
Na skusu je výrobek pevnější konzistence.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. uzavření do jedlého alginátového obalu
4. zrání a sušení
5. chlazení
6. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:28,37 g/100g;

obsah ČSB: 25,04 %;
poměrový parametr obsah tuku/obsah ČS: 1,13

Uživatel
Vytvořeno25.01.2019 09:09:17
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.01.2019 09:09:17
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě