Tisk

Party klobásky 75 g OA

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/1098
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 150g masa. Bez lepku.
Případný bílý povlak na povrchu výrobku nemá vliv na jeho kvalitu.

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007487688
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení75 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
vepřové kůže
koření (paprika sladká a paprika pálivá)1 %
extrakty koření
dextróza
startovací kultura mikroorganismů
jedlé kolagenní hovězí střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2064 kJ / 100g
492.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy3.0 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny27.0 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná.

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. zrání a sušení
5. chlazení
6. balení a etiketování balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:41,99;

obsah ČSB:  19,80;
poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB:2,12

Uživatel
Vytvořeno04.02.2021 07:00:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.02.2021 07:00:48
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g