Pikantní paprikové klobásky Dobré maso na grill 300 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2089 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890004852 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 95 % |
pitná voda | |
bramborový škrob | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
vepřové střívko | |
paprika mletá | 1.2 % |
směs koření | |
dextróza | |
kouř z bukového dřeva | |
Přídatné látky | |
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo) | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1064 kJ / 100g | |
254.12 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.0 g/100g | Sacharidy | 1.7 g/100g | z toho cukry | 0.4 g/100g | Bílkoviny | 17.0 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně příjemná po čerstvé uzenině |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.10.2020 13:51:49 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.10.2020 13:51:49 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |