Ostravská klobása Řezníkův talíř
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Ostravská klobása |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0055 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0055/2310 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný. Klobása tepelně opracovaná. Upřesnění energetické hodnoty v kcal:
Na obale je uvedena energetická hodnota v kcal: 241 kcal/100 g výrobku
|
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 859289005095 |
Typ balení | vakuově baleno |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
pitná voda | |
vepřové sádlo | |
bramborový škrob | |
vepřové střevo | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
směs koření a extraktů koření | |
dextróza | |
česnek | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 150 c: Amoniakální karamel (Barvivo) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1001 kJ / 100g | |
239.07 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 19 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.1 g/100g | Sacharidy | 4.0 g/100g | z toho cukry | 0.7 g/100g | Bílkoviny | 14.0 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování světle růžové kostky libové suroviny na řezu představují podíl asi 60 %. Průměr kostek libové suroviny je asi 2 cm. Na řezu jsou rovněž patrné stejnoměrně rozmístěné, výrazně bílé kostky tučné suroviny: Mohou zde být patrné částice použitého koření. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Nepřípustné jsou vzduchové dutiny, kolagenní části, nedodržení podílu libové kostky a změny barvy neodpovídající typu výrobku. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je kaštanově hnědé až černé barvy po použitém přírodním barvivu s přípustným nestejnoměrným zabarvením povrchu. Povrch je hladký až mírně vrásčitý. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický obal: Přírodní střevo, průměr min. 28 mm Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.01.2021 08:54:21 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.01.2021 08:54:21 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |