Tisk

Hovězí šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1199
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
742 47, Hladké Životice
Česká republika
Definice balení
EAN kód292045
Typ balenívelkoobjemové, ochranná atmosféra
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso91 %
pitná voda
jedlá sůl
glukózový sirup
nejedlé střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 330 - Kyselina citrónová
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
409.1 kJ / 100g
97.71 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.4 g/100g
Sacharidy-0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pro tento výrobek je charakteristická purpurová barva v nákroji, ta je ovlivněně použitou surovinou, tedy kvalitním hovězím masem.

Vůně a chuť

Chuť výrobku je oproti ostatním šunkám nejvyšších jakostí také ovlivněna chutí hovězí masa. Právě chuť hovězího masa výrazně ovlivní spotřebitele, který se takovým typem výrobku běžně nesetká.

Konzistence

Na skusu je výrobek pevnější, tužší a plátky šunky jsou sušší.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah hovězího speciálně opracovaného masa (91%);
Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Dlouhodobé zrání suroviny;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Bourání hovězích čtvrtí
Finální úprava na surovinu H 1
Odležení suroviny;
Mletí suroviny;
Solení suroviny;
Míchání díla;
Narážení díla;
Tepelné opracování a chlazení hotového výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg;
Obsah tuku: max.:2,8g;
Obsah soli:max.: 1,9g;
Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Uživatel
Vytvořeno31.10.2018 11:35:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.10.2018 11:35:32
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený