Tisk

Sekaná s panenkou peč. VBC

NázevHodnota
Cechovní normaPečená sekaná mistra řezníka
Číslo cechovní normy2018-06-13-0388
Číslo výrobku2018-06-13-0388/1201
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
742 47, Hladké Životice
Česká republika
Definice balení
EAN kód46355199
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso65 %
vepřová panenka15 %
pitná voda
vepřová bránice
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
česnek
pepř černý
kmín
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
932 kJ / 100g
222.59 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky13.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.4 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny23.0 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na povrchu: zlatohnědá barva, mírně vrásnitý povrch, patrna vepřová bránice.
Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina doplněná vepřovou kýtou, v nákroji patrno použité koření.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po mase a použitém koření, příjemná, přiměřeně slaná

Konzistence

Tuhá konzistence, na skusu křehká.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa (80%);
Bez lepku;
Vysoký podíl ruční práce, při výrobě a tvarování;
Výroba bez použití konzervantů;
Použití přirodního obalu – vepřová bránice;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

příprava suroviny
mletí suroviny;
míchání díla;
ruční tvarování a formování výroku;
tepelné opracování výrobku;
chlazení výrobku;
balení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg;
Obsah tuku: max.:13g;
Obsah soli:max.: 1,6g;
Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Uživatel
Vytvořeno31.10.2018 11:23:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.10.2018 11:23:21
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg