Tisk

Špek dědy Pilčíka VBC

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1200
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný – uzený

Předkladatel
Společnost Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
742 47, Hladké Životice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297317
Typ balenívelkoobjemové, ochranná atmosféra
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok92 %
pitná voda
koření
extrakty koření
jedlá sůl
dextróza
cukr
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2261 kJ / 100g
540 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky55.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy3.5 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na povrchu: tmavě hnědá barva, koření na povrchu, je patrno na vzhledu.
Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá tučná a libová část boku.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná, máslová

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového boku (92%)
Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM
Dlouhá doba tepelného opracování při vysokých teplotách
Bez zvýrazňovačů chuti
Bez přídavku bílkovin

Technologický postup

výběr výsekových boku
úprava vepřových boku;
solení vepřových boku;
odložení nasolené suroviny;
tepelné opracování – uzení;
chlazení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg;
Obsah tuku: max.:55g;
Obsah soli:max.: 3,5g;
Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Uživatel
Vytvořeno31.10.2018 09:48:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.10.2018 09:48:08
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený