Klobása pikantní na gril tenká
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně neopracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0076 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0076/1393 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované |
Charakteristika výrobku | Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20839192 |
Typ balení | PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřové maso | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
bramborový škrob | |
sušený ocet | |
koření | |
směs koření | |
skopové střívko | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
991 kJ / 100g | |
236.68 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 19.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.3 g/100g | Sacharidy | 1.5 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 16.0 g/100g | Sůl | 1.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření). |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná. |
Konzistence | Konzistence poloměkká, jemně vláknitá. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM. |
Technologický postup | Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Teplota 0 až +4°C. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 27.01.2020 13:07:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 27.01.2020 13:07:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |