Tisk

Klobása s Čedarem na gril tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/2111
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489196037
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso82 %
sýr Chedar12 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
koření a extrakty koření
česnek
sýrový prášek
dextróza
aroma
ocet
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
995 kJ / 100g
237.64 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.7 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17.7 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření).
Povrch suchý. Barva hnědočervená s patrnými body po sýru a použitém koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém sýru a koření.
Vůně jemná, po použitém sýru a koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM, rel. vysoký obsah kvalitního sýra.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 2 %, obsah tuku do 18%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno24.03.2020 08:20:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.03.2020 08:20:57
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený