Tisk

Klobása s Goudou na gril tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/2112
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489196020
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso82 %
sýr Gouda12 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
koření a extrakty koření
česnek
cukr
ocet
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 160a
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
880 kJ / 100g
210.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.6 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17.5 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a kousky sýra).
Povrch suchý. Barva hnědočervená s patrnými body po sýru a použitém koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém sýru a koření.
Vůně jemná, po použitém sýru a koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM, rel. vysoký obsah kvalitního sýra.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 2 %, obsah tuku do 20 %.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno24.03.2020 08:27:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.03.2020 08:27:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g