Tisk

Klobása s paprikou na gril tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/2113
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489196013
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso94 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
koření a extrakty koření
paprika0.7 %
glukózový sirup
aroma
ocet
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
906 kJ / 100g
216.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.4 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17.6 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření).
Povrch suchý. Barva světle oranžová s patrnými body po použitém koření

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná.
Vůně jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 2 %, obsah tuku do 20 %.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno24.03.2020 08:33:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.03.2020 08:33:34
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g