Klobása s medvědím česnekem 220 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/1303 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | BIVOJ a.s. Jateční 23A 74601, Opava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2823362001427 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 1000 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
škrob | |
medvědí česnek | 0.25 % |
dextróza | |
aroma | |
vepřové střevo | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407 - Karagenan | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 120: Košenila, kyselina karmínová, karmíny (Barvivo) | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
934 kJ / 100g | |
223.07 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.5 g/100g | Sacharidy | 2.0 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 16 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.01.2021 14:34:44 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.01.2021 14:34:44 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |