Tisk

Trefilova masopustní klobása VOB

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1197
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
742 47, Hladké Životice
Česká republika
Definice balení
EAN kód290517
Typ balenívelkoobjemové, ochranná atmosféra
Velikost balení1.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
sušený česnek
pepř černý
kmín celý
jedlé střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
945 kJ / 100g
225.7 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy4.8 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny21.0 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na povrchu: zlatohnědá barva, mírně zvráštělý povrch.
Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina, v nákroji patrno použité koření.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa (95%);
Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

příprava suroviny;
mletí suroviny;
míchání díla;
odležení díla;
míchání díla;
narážení díla;
tepelné opracování výrobku;
chlazení výrobku;
balení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg;
Obsah tuku: max.:16g;
Obsah soli:max.:1,7g;
Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Uživatel
Vytvořeno31.10.2018 09:11:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.10.2018 09:11:09
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g