Tisk

Klobása s bylinkami na gril tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1395
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem bylinek. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód20839161
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
klobása bylinky KU
Složení
vepřové maso91 %
pitná voda
bylinky2.5 %
bramborový škrob
sušený ocet
koření
směs koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
988 kJ / 100g
235.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.2 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny16.2 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a bylinek).
Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými body po použitém koření a bylinkách.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a bylinkách.
Vůně jemná, po použitém koření a bylinkách.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno27.02.2019 18:42:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.02.2019 18:42:54
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený