Tisk

Grilovací klobása s lučním kvítím

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1789
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobása s vysokým obsahem masa (91%) a směsí bylinek, které dodávají klobáse zajímavou chuť a vůni.

Předkladatel
Společnost Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
155 00, Praha 5
c
Definice balení
EAN kód8594031513421
Typ baleníPA/PE fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumalooobchod
Složení
vepřové maso88 %
voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
bylinky
zelenina
směs koření
dextróza
kvasnicový extrakt
extrakty koření
vepřové střevo
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1247 kJ / 100g
297.83 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.2 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu tmavě růžové barvy po mase, kostky libové suroviny nepravidelně rozložené, s kousky bylinek.

Vůně a chuť

Chuť a vůně příjemná, po čerstvé uzenině, lahodná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Klobása se vyznačuje vysokým podílem vepřového masa (91%), bez SOM a drůbežího SOM, bez zvýrazňovačů chuti, použitá jedlá kuchyňská sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, v přírodním střívku.

Technologický postup

1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky
2. chladírenské uskladnění suroviny (CCP4) – zkontrolujeme sledované znaky
3. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy).
4. Přidáme led a kutrujeme na požadované zrno.
5. Narážíme do vepřových střev.
6. Výrobek se poté tepelně opracuje při teplotě 70°C až 80°C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C ve středu výrobku. Tato teplota musí působit ve středu výrobku minimálně 10 minut. (CCP5).
7. Výrobek se nechá vychladnout na teplotu v jádře výrobku max. +5°C (CCP7).
8. Výrobek se označí etiketou.
9. Chladírenské uskladnění výrobku (CCP4)
10. Příprava zboží k expedici a kompletace objednávek.
11. Nakládka zboží do předchlazeného nákladového prostoru vozidla.
12. Rozvoz zboží zákazníkům

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku max. 35%, obsah soli max. 2,6%.

Uživatel
Vytvořeno30.06.2019 16:00:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.06.2019 16:00:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený