Dragounská klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0077 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0077/0737 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | upřesnění energetické hodnoty: na obale výrobku je uvedena energetická hodnota v kcal: 379 kcal/100 g výrobku |
Předkladatel | |
Společnost | Maso West s. r. o. Za Mototechnou 1619/1 155 00, Praha 5 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 299264 |
Typ balení | PA/PE folie, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 1500 g |
Způsob distribuce výrobku | malooobchod |
Složení | |
vepřové maso | 94 % |
voda | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný) | |
koření | |
cukr | |
vepřové střevo | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1569 kJ / 100g | |
374.73 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 33 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g/100g | Sacharidy | 0.6 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 20 g/100g | Sůl | 3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení, |
Vůně a chuť | vůně výrazná po zauzení kouřem, aromatická po koření, |
Konzistence | Konzistence pevná a soudržná, na skusu křehká a šťavnatá, |
Nadstandardní parametry | Trvanlivá klobása, vysoký obsah vepřového masa (na 100 g hotového výrobku je použito 126 g syrového masa), bez SOM a drůbežího SOM, bez konzervantů a zvýrazňovačů chuti, použitá pouze dusitanová sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, přírodní střevo |
Technologický postup | 1. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy). |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah tuku max. 40 %; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.09.2020 08:56:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.09.2020 08:56:09 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |