Tisk

Dragounská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0077
Číslo výrobku2016-08-08-0077/0737
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku

upřesnění energetické hodnoty:

na obale výrobku je uvedena energetická hodnota v kcal: 379 kcal/100 g výrobku

Předkladatel
Společnost Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
155 00, Praha 5
c
Definice balení
EAN kód299264
Typ baleníPA/PE folie, ochranná atmosféra
Velikost balení1500 g
Způsob distribuce výrobkumalooobchod
Složení
vepřové maso94 %
voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
koření
cukr
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1569 kJ / 100g
374.73 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení,
na nákroji růžovočervená barva, velikosti zrn do 6 mm, soudržná,

Vůně a chuť

vůně výrazná po zauzení kouřem, aromatická po koření,
chuť příjemná po zauzení a použitém koření, přiměřeně slaná,

Konzistence

Konzistence pevná a soudržná, na skusu křehká a šťavnatá,
barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení,

Nadstandardní parametry

Trvanlivá klobása, vysoký obsah vepřového masa (na 100 g hotového výrobku je použito 126 g syrového masa), bez SOM a drůbežího SOM, bez konzervantů a zvýrazňovačů chuti, použitá pouze dusitanová sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, přírodní střevo

Technologický postup

1. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy).
2. Přetočíme na řezačce přes desku – otvor 6 mm.
3. Narážíme do vepřových střev.
4. Sušíme 48 h při teplotě 18°C.
5. Tepelně opracujeme horkým kouřem 70 °C – 80 °C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C v jádře výrobku po dobu 10 minut.
6. Chladíme na teplotu max. 5°C v jádře výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku max. 40 %;
obsah soli max. 3,6 %.

Uživatel
Vytvořeno03.09.2020 08:56:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.09.2020 08:56:09
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g