Tisk

Klatovská šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1788
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Vepřová šunka s vysokým obsahem masa (88%).

Předkladatel
Společnost Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
155 00, Praha 5
c
Definice balení
Typ baleníVícevrstvý polyamidový obal
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumalooobchod
Složení
vepřové maso88 %
voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
dextróza
aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
524 kJ / 100g
125.15 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.5 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva masově růžová typická pro šunku z vepřového masa, bez viditelného potrhání svalových vláken, menší dutinky vyplněné aspikem přípustné.

Vůně a chuť

Přiměřeně slaná, lahodná, bez cizích vůní a chutí.

Konzistence

Konzistence pevná, soudržná.Výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký.

Nadstandardní parametry

Šunka nejvyšší jakosti se vyznačuje vysokým podílem vepřového masa (88%), celosvalový výrobek, bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky
2. chladírenské uskladnění suroviny (CCP4) – zkontrolujeme sledované znaky
3. Maso se nařeže přes desku ledvina.
4. Z vody, ledu a přísad se připraví lák a přilije se k masu.
5. Masíruje se 9 hodin.
6. Narazíme do obalů.
6. Výrobek se poté tepelně opracuje při teplotě 70°C až 80°C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C ve středu výrobku. Tato teplota musí působit ve středu výrobku minimálně 10 minut. (CCP5).
7. Výrobek se nechá vychladnout na teplotu v jádře výrobku max. +5°C (CCP7).
8. Výrobek se označí etiketou.
9. Chladírenské uskladnění výrobku (CCP4)
10. Příprava zboží k expedici a kompletace objednávek.
11. Nakládka zboží do předchlazeného nákladového prostoru vozidla.
12. Rozvoz zboží zákazníkům.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku max. 7%, obsah soli max. 2,5%.

Uživatel
Vytvořeno30.06.2019 15:50:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.06.2019 15:50:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený