Klatovská klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0077 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0077/0738 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Maso West s. r. o. Za Mototechnou 1619/1 155 00, Praha 5 c |
Definice balení | |
EAN kód | 8594031510178 |
Typ balení | PA/PE folie, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | malooobchod |
Složení | |
vepřové maso | 94 % |
voda | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný) | |
koření | |
cukr | |
vepřové střevo | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1065 kJ / 100g | |
254.36 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 22.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.0 g/100g | Sacharidy | 0.2 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 16.0 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení, |
Vůně a chuť | vůně výrazná po zauzení kouřem, aromatická po koření, |
Konzistence | Konzistence pevná a soudržná, na skusu křehká a šťavnatá, |
Nadstandardní parametry | Trvanlivá klobása, vysoký obsah vepřového masa (na 100 g hotového výrobku je použito 120 g syrového masa), bez SOM a drůbežího SOM, bez konzervantů a zvýrazňovačů chuti, použitá pouze dusitanová sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, přírodní střevo |
Technologický postup | 1. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy). |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.12.2017 11:32:48 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.12.2017 11:32:48 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |