Tisk

Klášterní sýr 125 g

NázevHodnota
Cechovní normaPřírodní sýr měkký zrající pod mazem
Číslo cechovní normy2015-12-22-0034
Číslo výrobku2015-12-22-0034/0693
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803313252
Typ baleníhliníková folie polepená papírem
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Klášterní sýr
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Přídatné látky
E 160 b - Annato, bixin, norbixin
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1456 kJ / 100g
347.74 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20.0 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny17.0 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: sýr kulatého tvaru;
Barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá
povrch se žlutým až žlutooranžovým mazem

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách

Konzistence

jemná, měkká až výrazně měkká podle stupně zralosti;
Výskyt dírek nebo trhlinek v sýrové hmotě

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– výrobek má min. 46 % sušiny;
– bez konzervantů.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 08:59:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 08:59:05
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený