Tisk

K – Purland Pražská šunka pult

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1064
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

solicí směs (jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný);

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód2868360000000
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso se sádlem a kůží96 %
voda
solicí směs
dextróza
řepkový olej
aroma
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
881 kJ / 100g
210.41 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.3 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva svaloviny na řezu světle růžová, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části. Povrch zauzen do zlatohnědé barvy.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa – 96 %
2. Bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Vepřový spodní šál s částí válečku, bez karabáčku se sádlem a kůží. Upraven do tvaru oválu, okraje
kůže jsou zaříznuty šikmým řezem. Bez zářezů do svaloviny, bez okostice, chrupavek a šlach.
Se sádlem a kůží
Bez razítek, výjimka hnědé razítko. Lákování, masírování, tepelné opracování. Povrch zauzen do zlatohnědé barvy.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 96 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:01:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:01:13
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený