Tisk

Kefír

NázevHodnota
Cechovní normaKefír
Číslo cechovní normy2017-08-22-0332
Číslo výrobku2017-08-22-0332/1244
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - kefír
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206344122
Typ balenískleněná lahev
Velikost balení750 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Kefír, 1,5 %, 750 ml-CN
Složení
mléko
kefírová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry3.1 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Mléčná bílá barva.

Vůně a chuť

Čistá mléčná vůně a chuť, nakyslá, bez cizích pachů a příchutí. Perlivost je charakteristická pro tento produkt.

Konzistence

Přiměřeně hustá, oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry
  • surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
  • balení ve skleněné lahvi, která je přátelská k přírodě a šetrná k obsahu
Technologický postup
  1. příprava mléčné směsi
  2. pasterace,vychlazení na teplotu fermentace
  3. přídavek kultury
  4. fermentace v řízených podmínkách
  5. vychlazení
  6. finální úprava konzistence (homogenizace apod.)
  7. naplnění do obalu
  8. skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno06.01.2019 17:30:36
VytvořilEva Šachová
Změněno06.01.2019 17:30:36
Procesní stav
Procesní stavSchválený