Sýráci – sýrové tyčinky 20 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pařený sýr |
Číslo cechovní normy | 2019-06-20-0439 |
Číslo výrobku | 2019-06-20-0439/1770 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Charakteristika výrobku | Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky, |
Předkladatel | |
Společnost | Mlékárna Olešnice a.s. Tržní 376 679 74, Olešnice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594005854116 |
Typ balení | vakuově baleno v plastové folii |
Velikost balení | 20 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce. |
Složení | |
mléko | |
jedlá sůl | |
mlékárenské kultury | |
syřidlo | |
Přídatné látky | |
E 509 - Chlorid vápenatý | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1088 kJ / 100g | |
259.85 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 17 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 26 g/100g | Sůl | 1.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled a barva – tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká. |
Nadstandardní parametry | Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. |
Technologický postup | Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sušina 48 % |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.06.2019 16:43:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.06.2019 16:43:59 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |