Tisk

Kapr porce čerstvý, chlazený MAP

NázevHodnota
Cechovní normaKapr obecný - porce
Číslo cechovní normy2018-04-06-0377
Číslo výrobku2018-04-06-0377/1633
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - ryby - sladkovodní (zmrazené, čerstvé)
Charakteristika výrobku

Kapr porce čerstvé chlazené, v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Rybářství Chlumec nad Cidlinou,a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód281765
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s fólií
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Kapr obecný (Cyprinus Carpio)100 %
Alergeny
4Ryby - Ryby a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: pevná elastická svalovina, otisk prstu rychle mizí.

Vůně a chuť

specifická pro daný druh ryby, vůně může být až neutrální, nepřijatelný je kyselý nebo slabě nepříjemný zápach

Konzistence

žádoucí je pevná až elastická konzistence, nežádoucí je měkká až rozbředlá

Nadstandardní parametry

celkový podíl 100 % ryby; chov ryby: Česká republika

Technologický postup

Odchov ryb probíhá v polointenzivních podmínkách rybničního prostředí nebo v akvalultuře, opracování ryb včetně usmrcení probíhá podle normy (ČSN 56 9602 Pravidla správné hygienické praxe – Ryby, vodní živočichové a výrobky z nich. ); skladování -1°C až + 5°C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Výrobek určen k tepelnému opracování. * bez cizích pachů, tělní dutina není znečištěna střevním obsahem nebo žlučí, svalovina musí vykazovat konzistenci charakteristickou pro čerstvou svalovinu (nesmí být mazlavá, pastovitá, popraskaná), nesmí obsahovat parazity škodlivé zdraví nebo poškozující vzhled.

Uživatel
Vytvořeno11.05.2019 18:14:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.05.2019 18:14:26
Procesní stav
Procesní stavSchválený