Tisk

Pstruh kuchaný s hlavou, chlazený, volně ložený

NázevHodnota
Cechovní normaOstatní sladkovodní ryby - celé, kuchané s hlavou
Číslo cechovní normy2018-04-06-0373
Číslo výrobku2018-04-06-0373/2021
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - ryby - sladkovodní (zmrazené, čerstvé)
Charakteristika výrobku

Pstruh kuchaný s hlavou, chlazený, volně ložený.

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss)

Předkladatel
Společnost Rybářství Chlumec nad Cidlinou,a.s.
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně ložený
Velikost balení5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pstruh duhový100 %
Alergeny
4Ryby - Ryby a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: pevná elastická svalovina, otisk prstu rychle mizí.

Vůně a chuť

specifická pro daný druh ryby, vůně může být až neutrální, nepřijatelný je kyselý nebo slabě nepříjemný zápach

Konzistence

žádoucí je pevná až elastická konzistence, nežádoucí je měkká až rozbředlá

Nadstandardní parametry

celkový podíl 100 % ryby; chov ryby: Česká republika

Technologický postup

Odchov ryb probíhá v polointenzivních podmínkách rybničního prostředí nebo akvakultuře, opracování ryb včetně usmrcení probíhá podle normy (ČSN 56 9602 Pravidla správné hygienické praxe – Ryby, vodní živočichové a výrobky z nich); skladování -1°C až + 5°C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Výrobek určen k tepelnému opracování. * bez cizích pachů, tělní dutina není znečištěna střevním obsahem nebo žlučí, svalovina musí vykazovat konzistenci charakteristickou pro čerstvou svalovinu (nesmí být mazlavá, pastovitá, popraskaná), nesmí obsahovat parazity škodlivé zdraví nebo poškozující vzhled.

Uživatel
Vytvořeno20.01.2020 15:39:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.01.2020 15:39:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený