Pstruh kuchaný s hlavou, chlazený, volně ložený
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Ostatní sladkovodní ryby - celé, kuchané s hlavou |
Číslo cechovní normy | 2018-04-06-0373 |
Číslo výrobku | 2018-04-06-0373/2021 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - ryby - sladkovodní (zmrazené, čerstvé) |
Charakteristika výrobku | Pstruh kuchaný s hlavou, chlazený, volně ložený. Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) |
Předkladatel | |
Společnost | Rybářství Chlumec nad Cidlinou,a.s. Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně ložený |
Velikost balení | 5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
Pstruh duhový | 100 % |
Alergeny | |
4 | Ryby - Ryby a výrobky z nich |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: pevná elastická svalovina, otisk prstu rychle mizí. |
Vůně a chuť | specifická pro daný druh ryby, vůně může být až neutrální, nepřijatelný je kyselý nebo slabě nepříjemný zápach |
Konzistence | žádoucí je pevná až elastická konzistence, nežádoucí je měkká až rozbředlá |
Nadstandardní parametry | celkový podíl 100 % ryby; chov ryby: Česká republika |
Technologický postup | Odchov ryb probíhá v polointenzivních podmínkách rybničního prostředí nebo akvakultuře, opracování ryb včetně usmrcení probíhá podle normy (ČSN 56 9602 Pravidla správné hygienické praxe – Ryby, vodní živočichové a výrobky z nich); skladování -1°C až + 5°C |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Výrobek určen k tepelnému opracování. * bez cizích pachů, tělní dutina není znečištěna střevním obsahem nebo žlučí, svalovina musí vykazovat konzistenci charakteristickou pro čerstvou svalovinu (nesmí být mazlavá, pastovitá, popraskaná), nesmí obsahovat parazity škodlivé zdraví nebo poškozující vzhled. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.01.2020 15:39:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.01.2020 15:39:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |