Tisk

Kamadet královský sýr – porce 120 g

NázevHodnota
Cechovní normaKamadet
Číslo cechovní normy2015-12-22-0092
Číslo výrobku2015-12-22-0092/0536
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803336077
Typ balenílaminovaná fólie
Velikost balení120 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Kamadet porce
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních a termofilních kultur
ušlechtilá plíseň camembertského typu
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1375 kJ / 100g
328.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Sýr ve tvaru výseče z bochníku, barva na řezu sýrově žlutá, porost bílé plísně na povrchu, ke konci doby trvanlivosti přerůstá plíseň i na řezné plochy

Vůně a chuť

chuť: jemná, charakteristická, až mírně houbová

vůně: jemná, charakteristická, jemně houbová

Konzistence

jemná, pružná, na řezu s větším počtem dírek a trhlinek (mírně zřetelné jádro u mladých sýrů není na závadu)

Nadstandardní parametry
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko
  • obsah sušiny: min. 50 %
  • obsah tuku v sušině: 48 %
  • bez konzervačních látek
  • bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti
  • jedinečný technologický postup paření a samovolné odkapání syrovátky
  • bez aromat
  • minimální doba zrání 3 týdny
Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření, zpracování sýřeniny  na výrobníku
  2. napouštění směsi sýrového zrna a syrovátky do forem
  3. paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáním syrovátky do požadované sušiny
  4. solení
  5. aplikace bílé plísně na povrch
  6. zrání
  7. balení
  8. expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 09:20:36
VytvořilAlena Kotašková
Změněno19.12.2018 09:20:36
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený