Tisk

Kája šunka pro děti výběrová 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1161
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594013393348
Typ baleníkrájená, balená v ochranné atmosféře
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta87 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 415 - Xanthan
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
464 kJ / 100g
110.82 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.2 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry1.4 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do plastového potištěného střeva, klipsován, následně formován. Na řezu oválného tvaru je mozaika tvořena svalovinou.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (87%)
Celosvalový výrobek
Bez lepku
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme.

Uživatel
Vytvořeno08.10.2018 08:31:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.10.2018 08:31:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g