Tisk

K – Purland Pikantní masová klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1139
Zařazení dle legislativyČaj, káva a kávoviny
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním vepřovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód25697896
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso76 %
vepřové sádlo13 %
voda8 %
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
dextróza
směs koření
extrakty koření
jedlá sůl
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1257 kJ / 100g
300.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva oranžová po paprice

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce;
Po vychlazení se plní do vepřových střev o průměru 28/30mm a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce;
Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 83 %

Uživatel
Vytvořeno18.10.2018 12:43:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.10.2018 12:43:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený