Tisk
Bačovské uzené
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/2037 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225 595 01, Velká Bíteš Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2921050000001 |
Typ balení | Vakuové balení |
Velikost balení | 1.0 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 97 % |
voda | |
jedlá sůl | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
538 kJ / 100g | |
128.49 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 7.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.9 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 15.7 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn. |
Vůně a chuť | Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení |
Konzistence | konzistence pevná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad |
Technologický postup | surovina – upravená vepřová kýta. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zauzena, vychlazena, zabalena vakuově |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.02.2020 08:45:58 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.02.2020 08:45:58 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |