Tisk

Bačovská slanina

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2042
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód2911300000004
Typ baleníbez obalu
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
voda
jedlá sůl
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1194 kJ / 100g
285.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.8 g/100g
Sacharidy0.3 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny12.8 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa
2. Bez zvýrazňovačů chuti
3. Bez separátů

Technologický postup

surovina – upravené vepřové boky. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zauzena, vychlazena,

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno06.04.2020 13:33:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.04.2020 13:33:53
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený