Tisk

Bítešská cigára

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2043
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód2905320000007
Typ balenívakuovoě baleno
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso75 %
voda
bramborový škrob
jedlá sůl
směs koření a extrakty koření
dextróza
glukózový sirup
sušená zelenina (česnek)
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1387 kJ / 100g
331.26 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.6 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Výrobek je naražen v proudu bez přetáčení Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa
2. Bez zvýrazňovačů chuti
3. Bez separátů

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno06.04.2020 13:47:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.04.2020 13:47:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený