Tisk

K – Purland Sváteční klobása se švestkami

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1841
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním vepřovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727011216
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso71 %
vepřové sádlo16 %
sušené švestky5 %
voda5 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
směs koření
cukr
cibule
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1256 kJ / 100g
299.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy10.6 g/100g
z toho cukry1.6 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.71 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina2.98 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva narůžovělá, viditelné zrno.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.
Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce, po vychlazení se plní do vepřových střev, přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce a vloží se do vaničky a zabalí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 71 %

Uživatel
Vytvořeno14.08.2019 13:04:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.08.2019 13:04:08
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený