Tisk

K – Purland Ďábelská metrová klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1210
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286885
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení380 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso74 %
vepřové sádlo20 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
směs koření
cukr
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 160c paprikový extrakt
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1220 kJ / 100g
291.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0.0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: viditelné zrno, barva oranžová po paprice.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a
rozemele na řezačce s otvory 3mm, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 22/23mm a přetáčí
se na velikost porce 1m cca 380 g, poté se rozdělí na jednotlivé porce, stočí se a vloží se do vaničky. Oba
konce musí být uzavřeny přetáčením tak, aby klobása nevytékala.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 74 %; obsah soli max. 1,3 %

Uživatel
Vytvořeno12.11.2018 12:58:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.11.2018 12:58:05
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený