Tisk

K – Purland Klobása s rokfórovou příchutí

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1360
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.Může obsahovat stopy hovězí bílkoviny.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009619
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso73 %
vepřové sádlo10 %
voda7 %
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
cukr
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1222 kJ / 100g
291.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.4 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry2.2 g/100g
Bílkoviny14.5 g/100g
Sůl1.78 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina3.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření. a ochucujících složkách. Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a dýr, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do vepřových střev o průměru 28/30mm a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 73  %

Uživatel
Vytvořeno16.02.2019 09:01:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2019 09:01:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený