Tisk

K – Purland Klobása se švestkami

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1362
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním vepřovém střevě

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010578
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso71 %
vepřové sádlo16 %
sušené švestky5 %
voda
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
směs koření
cukr
cibule
vepřové střevo
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1256 kJ / 100g
299.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy10.6 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.71 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina2.98 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a  švestkách. Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce s otvory 4mm, po vychlazení se plní do vepřových střev o průměru 28/30mm a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce a vloží se do vaničky a zabalí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 71  %

Uživatel
Vytvořeno18.02.2019 11:34:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.02.2019 11:34:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený